COVİD-19 KORONAVİRÜS HASTALIĞI

 

Koronovirüs vakası ilk Çin'in wuhan kentinde meydana gelmiştir. Covid-19 kod adlı yeni koronavirüs Aralık ayının son haftalarında başlamıştır. Bu aylarda daha yeniyken fazla kimseye bulaşmadığı için kimsenin dikkatini çekmemiştir. Hamilelikte koronavirüsten (covid-19) korunmanın yolları nelerdir?

Koronavirüs (Covid-19) Videoları

Koronavirüs şimdilerde tüm dünyayı etkisine alıp hemen hemen her ülkede görülmüştür. Covid-19 virüsünden korunmanın basit yöntemleri mevcuttur. Şimdi sizlere ''Koronavirüs hakkında merak edilenler'', ''Koronavirüs belirtileri'', ''Basit koruyucu maske yapılışı'', ''Covid-19 virüsünden korunmanın yolları'', ''Virüs için yüzeysel temizlikler'', ''Koronavirüs'e karşı alınması gereken tedbirler'', ''Covid-19 virüsünden korunmak için el temizliği'' gibi soruların yanıtları aşağıda Yeni Koronavirüs (Covid-19) virüs için vereceğim linklerden izleyebilirsiniz.

Yeni Koronavirüs (Covid-19) Virüsü

Yeni Koronavirüs için canlı canlı anbean haberdar olmak için, entübe hastalarını, vefat edenler sayısını, iyileşenler sayısını ve toplam vaka sayılarını, sağlık bakanlığımızın https://covid19bilgi.saglik.gov.tr/tr/ sayfasından öğrenebilirsiniz.

Yeni Koronavirüs hastalığı tüm dünyayı sarmış durumda. Bu hastalıktan en çok etkilenen ülkelerin başında, Çin, İran, İtalya, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye ve diğerleri. Çoğu ülkelerin ve dünyaca ünlü Sağlık Örgüt'ü korona virüs'ün aşısını bulmak için gecelerini gündüzüne katmaktadırlar. Korona virüs vakası alışılagelen virüslerin aksine daha inatçıdır ve özellikle 50 yaş üstü insanlarda etkisini daha çok göstermiştir. Hünerli Eller; ekibi tarafından bu virüsün daha vücudumuza gelmeden defetmeyi sağlayan basit pratik bilgiler vardır. Videonun içeriği gayet açık ve kolay anlatımdır. Herkesin anlaması ve hayatına uygulaması olasıdır.

Yeni Koronavirüs Resimleri

Yeni Koronavirüs hakkında bazı şeyleri artık tüm dünya öğrendi. Virüs, bazı mutasyonlara uğradı. İlk başta nasıl haldeydi mutasyondan sonra ne hale geldi bunları kısaca inceleyelim.

Yeni Koronavirüs görselleri aşağıdaki gibidir:

Koronavirüs (Covid-19) Virüsün Resimleri

Türkiye'de Koronavirüs (Covid-19) Var mı? - Varsa Ne Zaman Bitecek?

Yeni Koronavirüs vakası Türkiye'de de vardır. Türkiye'de vakanın ilk görülme tarihi 11 Mart 2020 olarak kayıtlara geçmiştir.

Koronavirüs ile ülkemiz iyi bir sınavdan geçmiştir. Diğer Avrupa ülkelerine nazaran ülkemizde vaka ve ölü sayıları çok az seviyededir. Üst düzey yetkililerimiz bu süreci gayet iyi yönetiyorlar. Vaka sayıları her geçen gün düşmekte, ölü sayıları azalmakta, iyileşenlerin sayısı hızlı bir şekilde artmaktadır.

Yeni Koronavirüs'ün ne zaman biteceği sorusuna da yanıt olarak iyi giden süreci de hesaba katarsak Aralık 2020 gibi tamamen biteceği tahmin ediliyor.

Koronavirüs (Covid-19) Virüsü Nedir?

Yeni Koronavirüs, ilk önce ağızda başlayan sonrasında boğazlara ve en sonunda akciğere inen bir hastalık olarak tanımlayabiliriz.

Çin'de başlayan bu virüs genelde her türlü hayvanları tüketenlerde yoğunluktadır. Yendiği için bu hayvanlardaki mikropların insanlara bulaşması daha kolay oluyor. Böcekler, yarasalar, kemirgenler, sürüngenler vb. tüm canlılar yendiği için bu ülkede, buradaki ülkeden yani çin'den dünyaya bulaşması da aşikar oluyor.

Koronavirüs (Covid-19) Nasıl Bulaşır?

Koronavirüs akciğere bağlı olarak solunum yoluyla bulaşır. Virüs, solunum yoluyla, el temasıyla ve yakın temasla bulaştığını biliyoruz.

Bu yüzdendir ki hapşırırken, öksürürken çok dikkat etmeliyiz. Kesimlikle koruyucu maskemiz olmalıdır. El temasında el temizliğimize çok dikkat etmeliyiz. Sosyal mesafeyi de yani 1,5-2 metre mesafeli olmamız gerekir.

Koronavirüs (Covid-19) Belirtileri

Covid-19 virüsü genelde yüksek ateş, kuru öksürük ve nefes darlığı gibi belirtilerini biliyoruz.

Koronavirüs'e maruz kaldıysak veya belirtileri varsa kendimizi 14 gün süreyle eve, mümkünse odaya karantinaya alıyoruz. Hastalık ilerledikçe gördük ki belirtilerde biraz değişmeler olmuştur. Virüs'ün mutasyona uğradığıyla alakalı olduğu söylenir. Bu belirtiler; koku ve tat duyusunun azaldığı veya bittiğini gösterir.

Kimler Koronavirüs (Covid-19) Riski Taşır?

Yeni Koronavirüs hakkında birçok şey biliyoruz. Bilinmeyen bir hastalık olduğu için herkese bulaşabilir. Fakat 0-40 yaş grubunun bağışıklık sisteminin güçlü olduğundan dolayı çok fazla bulaşmıyor veya bulaşıyorsa da hastalık belirtileri olmuyor. Tabi ki genç grupta olupta kronik rahatsızlığı olanları ayrı tutmak gerekir. Yaşı ne olursa olsun kronik rahatsızlığı olanalar kesinlikle hijyene ve koruyucu ekipmanlarını kullanacaklardır.

40-85 yaş grubu risk grubu içerir. Bu grup kronik rahatsızlığı olmasa da hijyenine ve koruyucu ekipmanlarının kullanımında çok dikkatli olmaları gerekir. Uzun lafın kısası her yaş grubu ve tüm insanlık her türlü tedbirleri almalıdır.

Koronavirüs (Covid-19) Tedavisi Nasıl Yapılır?

Yeni Koronavirüs vakaları çıktığından bu yana aşı veya koruyucu ilaç bulunamamıştır. Koronavirüs'e yakalanıp durumu kötü olanları oksijen verilerek yani entübe ederek akciğerlerde yer tutan virüsü oksijen yüklemesi yaparak tamamen yok etmeyi hedefler.

Türk hekimleri ve VSY Biyoteknoloji ve İlaç Sanayi A.Ş grubunun arge çalışmasıyla alakalı haberler medyada yerini aldı. Yerli ilaç talimatını alan bu şirket ''TR-C 19'' adlı yerli ilaç için çalışmalar başlarken sona doğru gelindiği haberi çıkmıştır.

TR-C 19 ilacı şirket tarafından hastalar üzerinde denenmeye hazır olduğunu söylemiştir. Gerekli belgeler ve patent işlemlerinin ardından hastalar üzerinde denenip başarılı olması durumunda seri üretime geçilecektir.

Koronavirüs (Covid-19) Virüsünden Nasıl Korunmalıyız?

Yeni Koronavirüs hastalığından nasıl korunmalıyız? sorusuna yanıt aradık ve sizler için araştırma yapıp hizmetinize sunuyoruz.

Yeni Koronavirüs adıyla bilinen Covid-19 hastalığından öncelikle el temizliğinden başlamalıyız. Ellerimizi mümkün olduğunca sık yıkamalıyız. Yıkarken de en az 15-20 saniye iyice ovalayarak yıkamamız gerekir.

Covid-19 virüsünden korunmamızı bir diğer kısmı da koruyucu ekipmanlarımız yani koruyucu maske ve siperlik takmamız kati bir şekilde önemlidir.

Koronavirüs hastalığından korunmak için en önemlilerinden biri de sosyal mesafeye uymamız gerekir. Bu mesafe en az 1,5-2 metre uzaklığında olmalıdır.

''Tarif Ekle'' Butonu Ne İşe Yarar?

Web sayfasını yani www.hunerliellertv.net açtığımızda siz değerli kullanıcılar için neler yapabiliriz onları düşündük. Düşüncelerimiz arasına giren ''tarif ekle'' fikri sizin de seveceğinizi umuyoruz. Bu sayede bize göndereceğiniz her türlü tarifi inceleyip en kısa zamanda yayımlayarak sizinle yakın temas halinde kalmayı amaçlıyoruz.

Hadi gelin aşağıdaki linkten bize tarif gönderin internette yayınlayalım.

''Tarif Ekle'' Butonu

Hünerli Eller.TV Sosyal Medya Hesapları

hünerlieller.tv ailesi olarak tüm sektörde hizmet veriyoruz. Hizmetlerimizde sınır olmamakla beraber daha çok sosyal medyada ve youtube kanalında da paylaşımlarımız devam etmektedir.

Siz de aşağıda verdiğim linklere girerek tüm kanallarımıza abone olup paylaşımları takip etmeye devam ediniz..

Yorumlar