NEFİS VİŞNELİ TURTA TARİFİ

Vişneli turta yapmak artık çok kolay ve basit. Vişneli turta nasıl yapılır?sorusuna yazımıza göz atarak kolay bir şekilde lezzetli vişneli turta yapabilirsiniz.

Merhabalar. hunerliellertv.net ailesine hoş geldiniz. Bugün sizlerle beraber tatlı köşemizde ki konularımız vişneli turta nedir?, vişneli turta tarifi?, vişneli turta lezzetli nasıl olur?, vişneli turta hangi yöreye aittir?, nefis vişneli turta evde nasıl yapılır? sorularını gelin birlikte inceleyelim. Aşağıda vişneli turta tatlı tarifi hakkında önemli püf noktaları da göreceksiniz. Şimdiden afiyet olsun:)

Vişneli Turta Tarifi

Vişneli Turta
Meyveli tatlar diğer kremalı tatlıları nazaran hem daha hafif hem de günün her saatinde kahvenin yanında tüketilebilecek tatlılar arasında yer almaktadır. Fakat turta yaparken bazı ipuçlarını göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Kek gibi pişen bu tart için yapılacak yumurta, tereyağ gibi malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmek gerekmektedir. Çünkü malzemelerin su derecesi başarı oranını artıran bildiği gibi daha önce kurtla yapmayı göze alamayan kişiler ya da yaptığımı başarılı olamayan kişiler mükemmel lezzetler ortaya çıkarabilmektedir. Bunun için yapılması gereken ise ilk olarak vişneli turta hakkında detaylı analizler gerçekleştirerek daha sonra tuta yapmaya karar vermektir. Vişnelerin çekirdekleri çıkartılarak üzerine şeker eklenen ve biraz kullanması için beklenen bu zaman zarfı içerisinde süt ve tereyağı karıştırma kabına alınarak şeker ilave edip eriyene kadar güzeldir karıştırmak gerekmektedir.


Vişneli Turta Hazırlanışı

İlk olarak vişnelerin çekirdekleri ayrıldıktan sonra derin bir tencereye ya da tavaya alınarak üzerine 1 su bardağı toz şeker eklenerek orta ateşte pişirilmesi gerekmektedir. Kaynamaya başlayınca biraz suda açmış solunan 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra kapatıp soğumaya bırakmak gerekmektedir. Nişastaların miktarı vişneleri sulanmasına göre ayarlanmalıdır. Vişneli turta yapmaya karar vermeden önce mutlaka vişneli turta hazırlanışı ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilmelidir. Çünkü vişneler çok sulanırsa ve iç harcı çok cıvık olursa nişasta miktarı artırılmalıdır.

Vişneli Turta Hakkında Bilgi

Çekirdekleri çıkartılan vişneler sulanıncaya kadar bekletildikten sonra sütü veya karıştırma kabına alıp daha sonra ise şekeri ilave ederek eriyene kadar güzeldir karıştırmak gerekmektedir. Daha sonra ise yumurtalar tek tek eklenerek iyice karıştırıldığından emin olunmalıdır. Un, kabartma tozu, vanilya, un fındıklar da ilave edildikten sonra karışım önceden yağlanarak orantılı şekilde dökülmelidir. Önceden ısıtılan 180 derecelik fırında ortalama olarak 30 dakika kadar pişirilmelidir. Fırından alınıp oda sıcaklığında tutulmalı şeker de beklenen listeler ocağa alınarak güzelce haşlanmalıdır. Kaşığın ucuyla pektin eklenerek daha yoğun kıvamı olması sağlanabilir. Sos biraz soğuduktan sonra tek servis kabı ile ters çevrilmeli ve servis edilmelidir. Bu sayede vişneli turta saniyeler içerisinde hazırlanabilir.

Vişneli Turta Tarifi, Turta Tarifi, Turta Keki, Vişneli Turta Tatlısı, Vişneli Turta Tarifi İçindekiler

Yorumlar