İzmir Kumrusu Tarifi

 İzmir’in ünlü sokak lezzeti Kumruyu artık evinizde de yapma şansına sahipsiniz. İzmir kumrusu nasıl yapılır?

Herkese merhaba hunerliellertv.net olarak bugün sizlerle yemek köşemizde bugün sizlerle izmir kumru nedir? İzmir kumru tarifi? İzmir Kumru Lezzeti ve İzmir kumru nefis ev tarifi olarak nasıl yapılır ve yanında içecek olarak ne alınmalıdır hep birlikte inceleyelim şimdiden izmir kumru lezzetini bilen yada öğrenmek isteyenlere afiyet olsun...Kumru ekmeği Tarifi, Kumru Tarifi arda,Kumru Ekmeği,Kumrucuİzmir Sandviç,Kumrucu Şevki,Kumru içindekiler nelerdir

İZMİR KUMRU TARİFİ

İzmir Kumru

İzmir’in ünlü sokak lezzeti Kumruyu artık evinizde de yapma şansına sahipsiniz. Jülyen doğranmış sosisler ve kızartılmış kaşar peynirin çeşitli malzemelerle birleşmesi sonucu ortaya çıkan oldukça kolay hem de çok lezzetli üstelik tek bir tane ile doyumu hissettiren bu tarifimizi kısa sürede fazla fazla hazırlamak da mümkündür.  Sucuk salam ve sosis yemekten zevk alan kişiler arasında yer alıyorsanız lezzetli ev tipi İzmir kumru tarifini inceleyerek evde yapma şansına sahip olabilirsiniz. Bu kumru günün her vakti afiyetle ye ne bildiği gibi bir öğün yerine geçebilecek aynı zamanda doyurucuda olması bazı dönemler kurtarıcı olabilmektedir. Jülyen doğranmış sosisler, kızartılmış kaşar peynirin çeşitli malzemelerle birleşmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Çok sevilen sokak lezzetlerinden olan kumru artık evlere de taşınıyor. Pratik bir şekilde hazırlanan bu çok lezzetli sandviçi denemek isterseniz leziz kumru sandviç tarifimiz sizlerle.

İzmir Kumru Yapımı İçin Malzemeler

  • 150 gram sucuk
  • Bir yemek kaşığı tereyağı
  • 150 gram salam
  • 1 adet domates
  • 10 adet uzun sosis
  • 200 gram kaşar peyniri
  • 4 adet sandviç ekmeği

Kullanılacak olan sandviç ekmeklerini ortadan ikiye keserek iç kısımlarını küçük bir parça tereyağı ile yağlamak gerekmektedir. Yağlanan ekmekler ızgara izli bir tavada iyice gevrek haline gelene kadar kızartılmalıdır. Sosisleri jülyen, sucuk ve salamları da halka şeklinde ince ince doğramak gerekmektedir. Kullanılacak olan domatesin sap kısmını temizleyin ve salamlarla orantılı olacak şekilde dilimleyin. Kaşar peynir dikdörtgen şeklinde kesin. Yağlamadan artan tereyağı ızgara izle tavanın üzerinde eriterek dilimlenen sosisleri yüksek ateşte soteleyip bir kenara alın. İnce kesilen salam ve sucukları arkalı önlü çevirerek kızartın. Sandviç ekmeklerinin tabanlarına kızartılan sosisleri şeritleri ile pay edin. Hemen üstlerine sucuk ve salam dilimlerini ekleyin ve domatesleri ilave edin. Son olarak ise kaşar peynirleri tavanın üzerine alın ve sadece bir tarafını kızartın. Kaşar peynirinin kızarmış kısmı üstte kalacak şekilde sandviçin içine yerleştirilmelidir.  Diğer kısmı kızarmış sucukların sıcaklığı ile eriyecektir. Sandviç ekmeğinin üst tabanı ile üzerlerini kapatarak İzmir kumru sandviçlerinizi sıcak bir şekilde servis edin.

İzmir kumrusu izmir'e tescilli olduğunu biliyormuydunuz???

Birazda sizlere izmir kumrusu ve tescili hakkında bilgilendirme yapalım

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Yaklaşık 150 yıldır İzmir'de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün sevilerek tüketilen kumruya coğrafi işaret alınmasıyla geleneksel bir diğer lezzetimizi daha koruma altına aldık." ifadesini kullandı.

İZTO Başkanı Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmir’in eşsiz bir mutfak kültürüne sahip olduğunu, bu kültürün turizm ve ekonomi açısından en büyük zenginlikleri arasında yer aldığını belirtti.

Bir ürünün coğrafi işaret olarak tescillenebilmesi için o ürünün kullanım biçimi, tanımı, ayırt edici özellikleri, üretim yeri ve metodu ile denetleme mekanizmasının değerlendirildiği bir dizi teknik çalışma ve analizin yapıldığını ifade eden Demirtaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"2014 yılında başvurduğumuz İzmir kumrusuna coğrafi işaret tescili almanın mutluluğunu yaşıyoruz. İzmir kumrusu, 7 Aralık 2017'de 262 sayı ile tescil edilerek, 2 Ekim 2014'ten itibaren geçerli olmak üzere koruma altına alındı. Yaklaşık 150 yıldır İzmir’de üretilen ve İzmirliler tarafından hemen hemen her gün sevilerek tüketilen kumruya coğrafi işaret alınmasıyla geleneksel bir diğer lezzetimizi daha koruma altına aldık."
 

"Sırada İzmir tulumu ve boyoz var"

İzmir ile özdeşleşmiş bu ürünün üretim süreçlerinin tescil belgesinde ayrıntılı şekilde anlatıldığını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Belirlenen şartlara uygun üretim yapanlar, İzmir kumrusu ismini ve coğrafi tescil işaretini kullanabilecek. İzmir ile özdeşleşmiş ürünlere aldığımız coğrafi tescil işareti ile ürünlerimizi tanıttığımız gibi hem de koruma altına alarak gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde taşınmasını sağlayacağız. Şimdi sırada da İzmir tulum peyniri ve boyoz var. Bu ürünler için de coğrafi tescil işareti başvurumuzu yapmıştık, çok kısa sürede sonuçlanmasını bekliyoruz."


Kumru ekmeği Tarifi, Kumru Tarifi arda,Kumru Ekmeği,Kumrucuİzmir Sandviç,Kumrucu Şevki,Kumru içindekiler

Yorumlar