1- KOLAY ADANA - URFA KEBAP TARİFİ

 


4 kişilik ev yapımı Adana ve Urfa Kebap

Adana Kebap Yapılışı

Malzemeler:
1-) Yarım kilo yağsız tek çekim dana kıyma
2-) 250 gr kuyruk yağı (kıyma makinesinde çekilmiş)
3-) 1 yemek kaşığı silme doldurulmuş tuz ve pul biber
4-) 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kıyma, kuyruk yağı kıyması ve tuzu eti ezmeyecek şekilde karıştırın.Pul biberi bir kaba boşaltıp nemlenmesi için içine çok az miktarda su ekleyip karıştırın kulak memesi kıvamındaki bu harcı ve yumurtayı kıyma karışımının içine ekleyin. Ardından nazik bir şekilde yoğurarak tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. 1-2 saat dolapta dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş kebap harcını iki parmak genişliğinde dikdörtgen şekilde hazırlayın. Maşayla kolay çevirmek için çok uzun olmamasına dikkat edin . Hazırladığınız pratik adana kebapları tekrar 1-2 saat dinlenmesi için dolaba kaldırın. Dinlenen kebaplar pişirmeye hazır.
Not: Kebapları ızgara da pişirmenizi tavsiye ederiz tavada da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Urfa Kebap Yapılışı

Malzemeler:
1-) Yarım kilo yağsız tek çekim dana kıyma
2-) 250 gr kuyruk yağı (kıyma makinesinde çekilmiş)
3-) 1 yemek kaşığı silme doldurulmuş tuz
4-) 1 adet yumurta
Hazırlanışı:
Kıyma, kuyruk yağı kıyması ve tuzu eti ezmeyecek şekilde karıştırın. Bu harcı ve yumurtayı kıyma karışımının içine ekleyin. Ardından nazik bir şekilde yoğurarak tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. 1-2 saat dolapta dinlenmeye bırakın. Dinlenmiş kebap harcını iki parmak genişliğinde dikdörtgen şekilde hazırlayın. Maşayla kolay çevirmek için çok uzun olmamasına dikkat edin . Hazırladığınız pratik adana kebapları tekrar 1-2 saat dinlenmesi için dolaba kaldırın. Dinlenen kebaplar pişirmeye hazır.
Not: Kebapları ızgara da pişirmenizi tavsiye ederiz tavada da pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun..

Admin: Gönderdiği tarif için Sedat Kaymaz'a teşekkür ederiz..

''Tarif Ekle'' Butonu Ne İşe Yarar?

Web sayfasını yani www.hunerliellertv.net açtığımızda siz değerli kullanıcılar için neler yapabiliriz onları düşündük. Düşüncelerimiz arasına giren ''tarif ekle'' fikri sizin de seveceğinizi umuyoruz. Bu sayede bize göndereceğiniz her türlü tarifi inceleyip en kısa zamanda yayımlayarak sizinle yakın temas halinde kalmayı amaçlıyoruz.

Hadi gelin aşağıdaki linkten bize tarif gönderin internette yayınlayalım.

''Tarif Ekle'' Butonu

Hünerli Eller.TV Sosyal Medya Hesapları

hünerlieller.tv ailesi olarak tüm sektörde hizmet veriyoruz. Hizmetlerimizde sınır olmamakla beraber daha çok sosyal medyada ve youtube kanalında da paylaşımlarımız devam etmektedir.

Siz de aşağıda verdiğim linklere girerek tüm kanallarımıza abone olup paylaşımları takip etmeye devam ediniz..

Yorumlar