1- TEPSİDE ELMALI TURTA TARİFİ

 Tepside elmalı turta tarifi nedir?, elmalı turta nasıl yapılır?, elmalı turta tepsisi nasıl olmalıdır?, elmalı turta yapılırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar nelerdir? sizlere bunlardan bahsedeceğiz.

Tepside Elmalı Turta Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ağızda dağılan nefis elmalı turta nasıl yapılır gibi soru işaretlerine maruz kalmadan önce detaylı araştırmalar ve analizler gerçekleştirilmesi hem leziz hem de yapımı kolay elmalı turta tarifi ne geçmeden önce onu biraz daha yakından tanımak yararlı olacaktır. Elmalı pasta olarak da isimlere ne elmalı kurabiyenin çıkış öyküsü İngilizlerin tepside elmalı turta tarifine kadar uzanmaktadır. Fakat tepside elmalı kurabiye orjinalinden bir hayırlı farklı bir hale gelerek yabancıların elmalı kurabiyelerine dönüşmüştür. Aynı zamanda elmalı kurabiye tarifinin ana malzemelerinden biri olan elma şeker ve kalp sağlığına iyi gelmesi ile de tanınmaktadır. Dünyanın birçok yerinde elmalı pasta ve turtalar krema ya da çedar peyniri ile beraber servis edilmektedir. Malzemeler hazırsa kurabiye çeşitleri arasında yıldız haline gelen elmalı turta yapımı araştırılarak kısa bir şekilde tarifi tamamlamak mümkündür.

NOT: Vişneli Turta Tarifimize de bir göz atın..

Tepside Elmalı Turta Tarifi İçin Malzemeler

  • Üç buçuk su bardağı un
  • 250 gram yumuşatılmış margarin
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt veya yoğurt
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Tepside Elmalı Turta İç Harcı

  • 4 elma
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir yemek kaşığı tarçın
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi

Tepside Elmalı Turta Üzeri İçin

  • Pudra Şekeri

Tepside Elmalı Turta Hazırlanışı

  • İlk olarak tarife iç harcını yaparak başlamak gerekirken elmaların kabuklarını soyup bir tavan içerisine rendeleyin.
  • Ayçiçeği yağı şeker ve tarçını ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Son olarak ceviz içini ilave edip bir iki dakika daha pişirip soğumaya bırakmak yeterlidir.
  • Bunun yanı sıra tepside elmalı turta hamuru için tüm malzemeyi bir kap içerisine ekleyerek yoğurun.
  • Kurabiye hamurunu mutfak tezgahında 3 milim kalınlığında açıp üçgenler kesmek yeterlidir.
  • Kesilen parçaların geniş taraflarına hazırlanan elmalı harcı paylaştırıp rulo şeklinde sarın.
  • Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayın ya da katlı kağıt kullanın.
  • Fırın tepsisinin içine hazırlanan kurabiyeleri dizip 180 derece ayarlı fırında 20 ve 25 dakika pişirin.
  • Üstü pembeleşme ye başladığında fırının ısısını kapatıp fırından çıkarılan kurabiyelerin üzerine bol miktarda pudra şekeri serperek servis yapın. Afiyet Olsun :)

Tepside Elmalı Turta Youtube Videosu

Tepside elmalı turta videosunu en kısa zamanda kanalımızda görebilirsiniz.

Kanalımızdaki diğer tarif videolarımıza göz atmak için TIKLAYINIZ

Yorumlar